2016. október 1., szombat

Tanácstalan vásárlás


Most, hogy már túl vagyunk a babavárás felén, egészen pontosan betöltöttük a 25. hetet, lassan jönnek a felmerülő kérdések, hogy mit is kell vásárolnunk a babának?

Bennem a teljes tanácstalanság lett úrrá. Kaptam listát, hogy milyen dolgokra lenne igazán szükség, végignézegettem a Brendon babaújságot (ami olyan vastag, mint az IKEA-s), de hogy őszinte legyek így is teljesen meg vagyok lőve.
Persze, ha az ember végigmegy a bababoltban, akkor rádöbben, hogy mennyi mindenre nem is gondolt, hogy szükség lehet (és itt a 'lehet'-en van a hangsúly, mivel számtalan dolog nagy valószínűséggel teljesen haszontalan). A teljesen felesleges dolgok úgyis csak azután derülnek ki, hogy a baba megszületett és rájövünk, hogy elő sem vettük/nem is használtuk. Kezdő anyukaként azonban senki sem róhatja fel nekünk, hogy minek is vettük meg azokat - mivel nem tudhattuk, hogy mire is lesz igazán szükségünk.
Mivel mindennek húzós ára van, így mi apránként szerezzük be a dolgokat - kezdve a legfontosabbaktól az apróságokig.

Személy szerint én lesem az akciókat. Mivel nem holnapra kell mindent beszerezni, így van idő átnézni, hogy hol-mennyiért kaphatjuk meg a fontosabb babadolgokat, így van összehasonlítási alap, hogy egy adott akciónál azt valóban megéri-e megvenni (vagy csak reklámfogás a leértékelésnek mondott akció). 

Összességében úgy gondolom, hogy jól haladunk: van babakocsink, babaágyunk, pelenkázónk, légzésfigyelős babaőrünk, 2 cumisüvegünk, cumisüveg melegítőnk, kókuszmatracunk néhány gumis lepedővel, babamérlegünk (ami később sima mérlegként is használható - igen, olvastam, hogy lehet bérelni is, utána is néztem, de mivel nem tudom biztosan, hogy mennyi ideig lesz rá szükség, így kifizetődőbbnek láttam megvenni) és néhány apró dolog (cumisüvegmosó kefe, orrszívó, műanyag kanál...). Minden egyes dolog megvétele után egy kicsit megnyugszom, hogy eggyel beljebb vagyunk :)

Ettől függetlenül, ha beszabadulok egy bababoltba és meglátom a töménytelen mennyiségű holmit (különböző márkák, típusok...) ugyanúgy elfog a tanácstalanság, hogy 'vajon semmit sem felejtünk el ?' és persze, hogy 'ezek közül tényleg mire van szükség?' 
Bármit vásárolunk is, úgyis csak kitapasztalással lehet megtudni, hogy érdemes volt-e megvenni, mivel mindenkinek más a véleménye és szokása.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése